Thursday, 11 June 2015

#dinner

fuih..fuihh..fuhhh... * hembus sket blog ni berhabuk teruk dah ni...*

haaa gatal tangan nak menulis kembali... nak share la moment best masa dinner... last dinner  dengan Dato Pengarah... pencen sudah dato' oooo... selama masuk office baru ni tahun ketiga baru dapat join dinner..sebab dua tahun asyik kena time beranak.. berpantang.. hehehehe 

dinner ni kena pulak jadi penari.. walaupun step kelaut..badan kejung tetap juga nak menggedik tak hengat.. *well...ko hado..gedik okey..* tulis panjang pun macam tak best.. so lets the picture tell the story...


#mukadahmakeup #mulutblommerah

#stratadancer2015

haha pose dulu sebelom show.. ni tengah berdebor-debor jantung duk tunggu VVIP mai nak buat opening dance... sebelum VVIP sampai kami pose dulu la dalam bilik VIP.. hahahaha camerawoman kami terbaiklah!!!

tunggu punya tunggu...punya tunggu... punya tunggu adoii banyaknya tunggu...VVIP stuck jammed...so untuk mengisi masa yang begitu berharga..kena la buat sesuatu yang berfaedah.. contohnya seperti berikut :




#zizieizetteklon #camerawoman #kakjem #halizamisbunklon #kakza #killaferry #juneadnan #sally #ika a.k.a cikgutarian

berfaedah dop??? hahahaha kekdahnya... saja je nak #belanja gambar...

#zizieizette #juneadnan #killaferry

#terlajakconfident

jangan muntoh-muntoh ye layan semua aktiviti berfaedah ni..hahahahaha

dari pose-pose kesopanan dan kesusilaan.. meh kita blanja lagi pose-pose yang lebih hotgojes dari biasa...

#poseduluanseblomshow

#fieza #sharifahainiklon #suhesh #yana #ecah

#candidkottepi

#peminatmintakposesatu
*kahkahkah matila mak... kak anim piat telinga mak satgi jenuh...hahahahaha*



 #amomenttoremember

#jemah #senah #temah

#bfftilljannah

#sportingstrata

huih ijau kuning biru merah dah mata duk berkelip tengok gambar terlampau...hahahahaha cukup dulu la nooo..ada cita menarik nanti kita jumpa lagi...hehehehe..


#notajaricomey : #stratadancer sayang u olls ketat-ketat also #bfftilljannah muah!!

Wednesday, 1 April 2015

#blogterabai

waduh... #janjimanismu kesian blog bukan saja berhabuk bersawang bersemak samun... rupanya blog ni dh jadi hutansimpan dah ni... jenuh penuh flora n fauna #krikkrik bunyi dia... maafkan daku blog... aku hanya mampu melihatmu..menjengahmu dari kejauhan..

Wednesday, 16 April 2014

RANDOM PHOTO'S - SUKAHATICEKLA...

Salam Comey...
 
2  hari blog ni status : UNDER CONSTRUSTION, kemain over...hahaha actually post yang lama.. yang macam tak berapa bernas dan cergas minda dah tak ada dah...hahahaha... masa tu kan hormon kanak-kanak ribena sangat...so post pun macam ntahapentah aje...takpe...hope lepas ni dapatlah kiranya buah fikiran ni keluarkan idea-idea yang bernas serta cergas minda untuk tatapan dan makluman umum... wah skema sangat ayat...
 
 
Godek-godek album jumpa pulak gambar ni...tetiba rasa macam dah kat hujung-hujung lidah dah donut yang penuh dengan taburan almond di atasnya...huhuhu.. kat atas tu post penggemar donut...kalau beli kuih pun request donut aje...hahaha

 
Ladiessssssss.....bila la agaknya kita boleh berjimba macam ni lagi ye...hehehehe lepas ni kita tapaw kek 14 tingkat plak la...masih terasa pulak kek yang sodap tu....

 
Aduhai...sejak 3rd pregnancy ni...asyik makan aje...rasa macam dah kembang setaman dah ni....Masa 2nd pregnancy, 5months perut pun tak nampak sangat...tapi kali ni...wadoi...banyak juga baju yang sempit kat muatan hadapan...ish..ish..ish...hahaha tetiba baby dalam perut tendang...macam tau je ibu tengah mengayat pasal dia....hehehe
 

wow!!! coklat pulak...ni masa office buat dedication day... macam masa kita kat sekolah dulu...buat hari kantin...hehehe teruja gila bila dapat banyak coklat macam ni...makan sampai sakit gigi woooo...hehehehehe...


Dah ada dua anak dara ni...si adriana selalu akan request... ibu kalau beli baju mesti beli yang sama untuk kakak dengan adik tau... jenuh jugak la nak mencari baju deorang ni ha...haish...nasib si alyssa tu tak pandai request macam-macam lagi...tak tau la gender apa plak la 3rd pregnancy ni...kalau gegirl jugak...haaa masak la....incik hubby nak melayan karenah girlpower dalam rumah dia nanti...wakakakaka....


Adriana 5th Birthday... buat kecil-kecilan aje...bajet tak besar...hahaha tapi dia dah request on her 6th year Birthday alyssa pun dah pandai jalan so dia akan buat request birthday party...katanya tempat masih dirahsiakan...adoyai...layankan aje la...kang merajuk pulak...kuat merajuk ni...hahaha


Kemain excited adriana..main lekat-lekat wallpaper kat bilik dia...selalu membebel bilik dia selerak...padahal...selerak dengan mainan dia aje...kekadang aje ibu tumpang semak dengan tudung-tudung ibu yang baru lepas basuh...hahaha dia punya bebelan tak tahan dengar woooo....
 
Stop sini dulu la...nak kena sambung buat kerja pulak ni...insyaALLAH kalau ada kesempatan masa berkursus esok June update post ok...
 
Notajaricomey: hope sempat raya sebelum beranak...lalalala~~~~~~~~~~

Friday, 11 April 2014

RANDOM PHOTO'S

Salam Comey,
 
Kekonon satu post satu hari...tetiba kelmarin sampai 3 post terus.... tetiba teruja... hahahaha... ok nak post idea amende pulak la hari ni ye...hmmm.... ok kita start dengan random pic untuk hari ini dulu la...




 MUKA FOTOSTAT AYAH DIA...
 



 KEMAIN POSE AYU ANAK DARA JUNE YANG SORANG NI HA...
 
 

 SUKA SUNGGUH GAMBAR NI...HAHAHA DUA DRAMAQUEEN JUNE ADNAN...

 
 

 KEMAIN DEORANG POSE...WALAU PANAS MAINTAIN JUGAK SENYUM TU...HAHAHA
 

 SELFIE AYAH AND ADRIANA


GAMBAR NI AMIK KAT RUMAH OPAH...MASA NI JUNE DALAM PANTANG KAT SI ALYSSA TU HA... DAN TERPAKSA MELAYAN DEORANG NI NAK BERGAMBAR SAKAN PULAK..ISH..ISH..ISH...
 
 
Notajaricomey : banyak sangat gambar..jangan menyampah tengok sudah...sebab tuan blog sendiri sudah pening lalat..hahahaha

Thursday, 10 April 2014

RANDOM PHOTO'S : POSE OVER CAP IBU DAN ANAK


 LATEST HOLIDAY - TANAH RATA, CAMERON HIGHLANDS, PAHANG (MAC 2014)

 ALYSSA MASIH DALAM PERUT LAGI NEH...
 





 GWIYOMI LAH SANGAT!!
 

 AYAH DRIVE KITA POSING...
 

KELANTAN - KENDURI KAWEN AYAH LONG ADRIANA & ALYSSA

HASIL PRODUK KEHAMILAN KEDUA

Salam comey...

Nak taip panjang-panjang macam kurang rajin kejap...so biar gambar berbicara la... ini la hasil produk kehamilan kedua...hahahaha

ALYSSA AMANI SALMAN
26 APRIL 2013 (36WEEKS 6/7 DAYS)
2.22PM
3.1KG
HOSPITAL SEBERANG JAYA,PULAU PINANG
 

 



DAY 2 - KENA TAHAN KAD WAD CCU KANAK-KANAK SEBAB BORDERLINE PREM
kesian masa ni tak dapat nak BF terus...so kena buat stok susu then baby kena minum ikut tiub tu....
 

DAY 3 - STILL DEKAT WAD CCU KANAK-KANAK
Alhamdulillah June dah boleh keluar wad...tapi kena berkampung pulak la dekat wad kanak-kanak tu... and Alhamdulillah dah boleh BF direct dekat baby...
 

DAY 5 - HOREEYYY!! BOLEH BALIK...
 





 MUKA STRESS AJE LAYAN IBU...HAHAHAHA
 
 
ALHAMDULILLAH...Alyssa Amani membesar dengan jayanya sekarang... hahaha masa updated entry ni lagi 16 hari Alyssa Amani nak cukup 1 tahun... gambar-gambar yang latest boleh la view dalam FB aje... hahaha search aje nama Salman JuneAdnan...
 
 
notajaricomey : nantikan produk kehamilan ketiga pula....

BLOG TERABAI...ADUH...!!

Salam comey semua...
 
Bila buka balik blog ni, rasanya dia terabai lama sangat... last entry pun last year.. hish... apa la teruk sangat June Adnan ni... maaf lah ye blog... sekarang tak sempat nak sarung nametag superblogger... banyak tanggungjawab... last entry sambungan kehamilan kedua... adoyai... actually dah masuk kehamilan ketiga dah ni... hah..camne nak jawab...
 
InsyaAllah... harap lepas ni boleh kembali berblog... dah reshuffle kerja ni.. hope dapatla sikit masa untuk diluang dekat blog...lagi pun ada ke orang yang duk follow baca blog ni...ish..!! jangan mimpi la ko wahai June Adnan oiii... owh... rasanya nak sambung entry ni panjang-panjang pun tak boleh la...sebab nak settlekan kerja sikit...insyaAllah kalau diizinkan June nak la publish satu post sehari..setiap hari... moga-moga tercapai la KPI ni...huhu... ok terpaksa undur diri dulu... sebanarnya macam-macam nak cerita...tapi takpe... sabar menunggu ye....


 



 
terima la gambar perasan comel cap ibu dan anak


notajaricomey : satu post satu hari!! target!!


Monday, 19 August 2013

KEHAMILAN KEDUA

salam comey u olls...

last entry june dah cerita kan pasal kehamilan kedua tu...haa ni sambungannya... usia kandungan dah nak masuk 37 minggu...tanggal 25 april 2013...balik kerja..macam biasa la terpaksa melalui perjalanan penuh onak duri...masa jalan turun dari feri nak ke tempat incik hubby selalu tunggu rasa macam jauh sangat...rasa berat kat ari2...rasa macam perut nak jatuh aje...**wah metafora**

tapi tetap la teruskan perjalanan gak...dah la time tu kena merempit..sabar aje la... kaki plak tiap-tiap malam tarik mengkarung..hmmm..incik hubby la duk kena tolong urut...ngadu la kat incik hubby...dia kata takpe kalau rasa tak ok gak nak pegi hospital malam tu gak...tapi lepas makan tak hengat...ok je rasa...hahahaha...yela...due jauh lagi...so relax aje la...

esoknya..start pukul 5 pagi sakit macam petang kelmarin tu berulang banyak kali...ish..macam dah tanda-tanda aje...tapi ini kan baby duk songsang takkan kot....tetiba jadi bengap sekejap...hmmm so incik hubby pun kata jom la pegi check dekat Hospital Kepala Batas...dalam pukul 10 lebih we olls pun sampai la kat hospital...ala bukannya jauh sangat dari rumah pun...hehehe...

yang lawaknya june disambut dah macam orang dah nak terberanak...ish3...tetiba rasa cam panik aje...pergi hospital tu untuk check aje...nak pastikan betul ke tanda nak bersalin or baby ni noty2 dalam perut...hehehe dan pung pang pung pang bagai check la scan la...ukur bukaan dah berapa...doc suggest june kena refer ke Hospital Seberang Jaya...lagi pun kan baby songsang..dekat Hospital Seberang Jaya ada pakar..so naik la pulak nenoneno....siap jalan jammed...duk nenoneno...macam emergency sangat aje...padahal dalam ambulans tu june doc n sorang staff nurse duk crita macam2 gosip...hahahaha

doc memang sahkan ada kontraksi...and confirm boleh bersalin hari ni 26 april 2013... dah sampai Hospital Seberang Jaya..june naik wilcha...hahaha dalam pukul 12 tengahari dah time tu...incik hubby drive sesorang la...dia muka dah cuak giler dah...mana taknya...due date lagi sebulan kot...tetiba doc kata baby u nak keluar satgi dah ni...ish3...




sempat pose lagi hokeyyyy...kerlassss...

dah sampai ke wad bersalin..pungpangpungpang...doc explain risiko bersalin caesarean and everything...sign kebenaran untuk caesarean...doc dah booked untuk OT pukul dua petang...so boleh veranak la doc kata...yang june seriau tu masa duk prepare dengan CTG baby la...tukar baju nak masuk OT la...kat hujung kaki tu ada bilik...ada sorang tengah duk...push...push..push lagi...waaa...tengah berjuang nak lahirkan baby dia u olls...wooohoooiiii...teringat haih masa nak bersalinkan adriana...dah la nak bersalinkan baby kembar...ish3...besar pengorbanan ibu nak melahirkan...

hmm nanti update lagi la...dekat nak balik dah ni...bila ada kelapangan cerita ni akan disambung...hehehe...

notajaricomey : terima kasih kepada insan2 yang sudi nak baca apa yang june coretkan...muaahhh sayang u olls...

Tuesday, 6 August 2013

KEMBALI BERBLOGGING

salam comey u olls...
masih belum terlewat untuk ucapan..SALAM RAMADHAN.. dan yang paling best nak ucap SALAM SYAWAL... HOOREYY!!HOOREYY!! Nak raya dah....kesian blog ni...duk propa janji manis ja kata nak update selalu...hakikatnya...realitinya...hareemmmm...

tapi paling june tak sangka ada juga la orang yang rajin duk buka blog ni...siapa insan itu?? of course dia tengah tersenyum bila baca statement ni...dia tetap setia dengan blog ni, walaupun dah berhabuk dah...hehe..last updated februari 2013...dari preggy sampai dah terveranak dah pun...

ok la..dah update ni meh la nak story pasal kehamilan kedua..walaupun dah terveranak tapi saat indah masa mengandung totap sogar dalam ingatan den ni haaa....

tanggal 19 september 2012 bersamaan hari rabu, rutin harian macam biasa..bangun mandi sembahyang kejutkan adriana then hantar ke rumah pengasuh..merempit laju-laju dengan incik hubby shoot ke jeti, naik feri, naik rapid, naik lif, punch card baru la sampai meja di office ni haa...punya banyak la dugaan cubaan rintangan onak dan duri sebelum sampai ke pejabat...**waaa pendahuluan kemain panjang..ni nak buat karangan melebihi 360 patah perkataan..so sapa bosan nak baca pi main jauh-jauh...sapa setia...muaahh sayang diaaa..**

ntah kenapa hari tu kepala pening sangat...nak kata migrain takde pulak sejarah ada penyakit tu...hmm tapi naluri keibuan ni 3G habaq cuba p farmasi beli pregnancy test kit tengok...kot la ada hasil positif ka...habaq hang...tudia penang mai dah...sementara nak tunggu pukul 10 farmasi tu nak buka..memang satu kerja pun tak boleh buat...kepala rasa berat sangat..hmm rasa punya la lama gila...dan sebab biasa jer tak semangat sangat beli dua je pregnancy test kit tu...yela masa beriya dulu beli sampai tiga tapi hasil negatif...dan bila dah test tu..naik dua line...tak teruja lagi...try 2nd kit pulak...naik dua line juga..70% teruja dah...lepas tu nak try 3rd kit...tetiba termaki diri sendiri plak...beli dua over nak try sampai tiga...hahahaha...

so laju-laju sms incik hubby...habaq "yang ooo pasai pa la tak rok sangat ni...pening pala...u duk buat pa" dan dengan laju-laju juga incik hubby reply "i tengah cicah buah pelam muda dengan kuah rojak mak bee ni..sedap u nak ka..nanti i bawak balik.." haish!! apakah hint laki i olls ni..tengahari buta cicah pelam...so untuk kepastian yang lebih pasti...serta betul pasti kepastiannya...june pun terkedek-kedek lenggang kak senah la pergi ke KLINIK KESIHATAN JALAN MACALISTER...dan hasilnya...alhamdulillah...positif...5 minggu 4 hari dah usia kandungan...



masa awal kandungan alah tu kurang tapi kepala tu berat sangat..tak stabil je rasa bila berdiri...so mc je la direct time tu..kat office ni memang kena sound la asyik direct mc je..sebab kerja selalu deal dengan public...tapi nak buat macam mana bukannya tiap-tiap tahun ada penyakit camni... sepanjang preggy tu incik hubby la yang mengidam nak makan macam-macam..sama la perangainya masa june preggy kat adriana tu...june just 4 bulan pertama tu tak boleh terima nak makan ayam...tapi lepas tu wajib kena ada ayam dalam makanan..hahahahaha...h risau nanti dia pusing la bila masa dah time...hmm june punya due date 18 mei 2013





gambar ni masa kandungan usia 5 bulan dan diikuti dengan gambar 6, 7, 8 bulan...


 
 








dan baby tetap duduk songsang juga dalam perut..dan sedap gamaknya duduk camtu dalam perut...doc kasi appointment 7 Mei 2013 untuk ke Hospital Pulau Pinang untuk bersalin...then minta transfer kes ke Hospital Seberang Jaya doc kasi appointment 29 April 2013 untuk masuk wad..ye la kena bersalin caesarean la jawabnya kan kalau dah baby songsang...masa kandungan time tu dah hampir 37 minggu...

hmm..to be countinue je la ye...kasi suspen sikit...hahahaha

notajaricomey : jari lenguh dowh...lama tak taip banyak-banyak camni...selalu kat office layan pelan rumah orang aje...hehehehe









Wednesday, 20 February 2013

APESAL NTAH!!

salam comey u olls...

lama juga tak updated belog ni... kesian u olls belog... bukan taknak updated... kekangan masa dan kerjaya tidak mengizinkan... huhu... sejak bertukar jabatan ke jabatan baru semangat bekerja lebih sikit...hahaha yela suasana baru... tugasan baru yang lebih mencabar... wah ayat....

status terkini : seorang ibu yang tongah mengandung 7 bulan... anak kedua... hahaha adriana akan dapat adik...

adoyai... sebab post ni tidak mempunyai tajuk... so idea belom sampai pula nak tulis apa...nak stop dulu la...nak laksanakan tanggungjawab di office dulu... kang kalau tak busy, baru nak updated lain...

notajaricomey : bila perut ibu-ibu mengandung lapar... kurang idea untuk penulisan yang berkarisma...huwahahahahaha